Zoo vrt Vrnjci je izgrađen na čvrstim temeljima, napravljenim od ogromne količine ljubavi, truda i odricanja. Godine 2006. počinje misija koja danas ponosno nosi ime ,,Zoo vrt Vrnjci“. Dragan Srećković, pasionirani ljubitelj ptica, počeo je gajiti i pribavljati ptice za privatnu kolekciju. Godinama, kako je broj istih rastao, javljalo se mnoštvo ljudi koji su želeli da se upoznaju sa, tada već, mnogobrojnim ptičjim svetom koji živi u Vrnjcima, nedaleko od centra Vrnjačke Banje. Tako je i rođena ideja o osnivanju Zoo vrta. U početku, vrt nije izgledao ni približno ovome kako danas izgleda, bio je prilagođen potrebama ptica, ali ne i posetiocima. Godinama se gradilo i ulagalo u uređenje prostora kako bi postao ovo što je danas. Dokupljivane su parcele, pravljene nove i rekonstruisane stare volijere, zidane su štale, uređivane su zelene površine, uređena su jezera, staze su popločane…

Nakon mnogo godina truda i rada, vrt zvanično dobija status Zoološkog vrta 2019. godine. Od tog momenta pa do danas, Zoo vrt Vrnjci radi sa ciljem očuvanja biodiverziteta. Takođe, aktivno se radi na edukaciji posetilaca kroz specijalno osmišljen program, organizuju se razne manifestacije kao što su radionice, likovne kolonije, dečiji rođendani i sl. Zahvaljujući dobroj saradnji sa zoo vrtovima širom Srbije, donirane su nam mnoge životinje.

Danas se Zoo vrt Vrnjci prostire na površini od 3,5 hektara i broji preko 120 vrsta životinja iz gotovo svih delova sveta. Ceo vrt je parkovski uređen, poseduje suvenirnicu, dečije igralište, klupe za sedenje, dva jezera i staze sa šetanje. U izgradnji su igraonica sa zabavnim centrom, restoran sa konačištem, učionica na otvorenom za edukaciju dece, a planira se i otvaranje škole za jahanje.

Zorka Srećković, direktorka zoo vrta, i njen suprug Dragan Srećković, idejni tvorac cele zoo priče, marljivo rade na proširenju vrta i održavanju standarda, za dobrobit životinja, ali i samih posetilaca. Pored njih, tu je i desetina zaposlenih radnika koji svojim radom pokrivaju različite oblasti, od timarenja, preko edukacije, do samog marketinga. Ono što je svima zajedničko i u čemu svaki radnik pronalazi motivaciju jeste ljubav prema životinjama koje u vrtu žive.

Naša zoo porodica je tu da svakom posetiocu pruži nezaboravni mini odmor i beg od svakodnevnice u zagrljaj majke prirode.

Izjave posetilaca

Одличан садржај, вреди довести малишане, имају шта да виде, прелепо уређен амбијент!

Petar Drašković

Divno!! Sve je čisto i sređeno. Jako lepo isplaniran prostor. Životinje imaju čista staništa i svežu hranu. Svi su jako ljubazni i nasmejani. Topla preporuka.

Ana Simić

Prelepo sređen ZOO vrt, veoma uredan, čist, velik, najviše ima pernatih životinja, zaposleni veoma ljubazni. Imaju bebu alpaku Vuleta kojeg deca mogu da šetaju i maze, crnoglavog ovna švalera Savu i još mnogobrojne velike i male životinje. Ulaz je 300 dinara, obezbeđen parking. Vredi posetiti ako ste u ovom kraju.

Jadranka Kragulj

Icon
Vrnjci 36217,Vrnjacka BanjaSrbija-